Tarczyca bajkalska korzeń 50 g Nanga Polska

Dostępność: Mało

Cena: 27.98

Cena: 27.98

szt.
Masz Pytania? Dzwoń 509144781

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
10.01
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty 0
  • Orlen Paczka Punkt-Punkt 10.01
  • DPD Pickup Drzwi-Punkt 10.98
  • Kurier In Post 12.96
  • InPost Paczkomaty 13.21
  • Pocztex Kurier Drzwi-Punkt 13.53
  • Pocztex Drzwi-Drzwi 13.78
  • In-Post Paczkomat-Drzwi 15.87
  • Poczta Polska 17
  • DPD Kurier 18.78
  • Poczta Polska (Pobranie) 21

Więcej o produkcie

Ilość w opakowaniu
1 szt.

Tarczyca bajkalska (Scutellaria baicalensis) – to niewielka, wieloletnia roślina z rodziny jasnowatych (Lamiaceae) o pięknych, intensywnie fioletowych kwiatach. Bylina ta pochodzi z rejonów wschodniej Syberii, Nadbajkala, Mongolii, Japonii i północnych Chin. Częścią rośliny, która jest głównym surowcem używanym w farmakologii jest korzeń, który pozyskuje się z roślin co najmniej czteroletnich – a to dlatego, że z wiekiem staje się on coraz bogatszy w składniki bioaktywne. Najważniejsze z nich to: flawonoidy, fenyloetanoidy, garbniki, alkaloidy, polisacharydy, sterole i olejki eteryczne. Tarczyca bajkalska jest jednym z 50 podstawowych ziół stosowanych w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej – korzystano z jej dobrodziejstwa w celu opóźnienia procesów starzenia, łagodzenia dolegliwości układu oddechowego, wzmocnienia układu sercowo-naczyniowego. Tarczyca – jako adaptogen –  może wzmacniać układ odpornościowy, pomagać w stabilizacji nastroju i radzeniu sobie ze stresem.

Właściwości  :

- wspomaga procesy przeciwzapalne w organizmie
- poprawia pracę układu krążenia
- pomaga w utrzymaniu organizmu w dobrym stanie przez długie lata
- zmniejsza dolegliwości przy miesiączce, rozluźniając mięśnie
- delikatnie stabilizuje poziom cholesterolu
- poprawia nastrój

Składniki:

Korzeń tarczycy bajkalskiej 100%.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Polska.

Zalecany sposób użycia:

Odwar z korzeni ciętych

1 łyżkę korzeni zalać szklanką wody, doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut na małym ogniu. Odstawić na 30 minut i przecedzić. Przed zalaniem wodą można skropić korzenie spirytusem, aby wyciągnąć z nich więcej związków czynnych.
Odwar spożywać 1-2 razy dziennie po szklance.

Odwar z korzeni mielonych

Pół łyżeczki proszku zalać niewielką ilością gorącej wody. Po ostudzeniu wypić razem z osadem. Stosować 2-3 razy dziennie.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
Zadaj pytanie