Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Darmowa dostawa od 250 PLN Mieszkasz w Trójmieście lub okolicach? Zapraszamy do skorzystania z możliwości odbioru osobistego!
Hamuje procesy starzenia się organizmu. Pozytywnie wpływa na kondycję naczyń krwionośnych.
Rdestowiec japoński(Fallopia japonica) – okazała bylina o sercowatych liściach, która ze względu na swój ozdobny charakter jest chętnie sadzona w parkach i ogrodach. Naturalnie występuje w Japonii, Chinach i Korei. Surowcem zielarskim są liście, ziele, korzenie, kłącza oraz młode pędy rdestowca. W skład liści wchodząkwasy fenolowe, antrachinony, flawonoidy, resweratrol, garbniki oraz kumaryny. Rdestowiec od tysiącleci znajduje zastosowanie w azjatyckiej medycynie tradycyjnej jako środekwspierający prawidłową odpowiedź przeciwzapalną i dbający o zdrowie wątroby. Obecny w nim resweratrol jest jednym z najsilniejszych poznanych antyoksydantów. Między innymi dzięki niemu rdestowiecchroni naczynia krwionośne, wspiera procesy detoksykacyjne oraz korzystnie wpływa na metabolizm węglowodanów i tłuszczy. Włączenie rdestowca japońskiego do codziennej diety podnosi witalność –zwiększa poziom energii i poprawia samopoczucie. Napary z liści świetnie sprawdzają sięw okresach oczyszczania organizmu, a takżegdy czujemy potrzebę wzmocnienia swojego organizmu, a w szczególności układu sercowo-naczyniowego.
Właściwości prozdrowotne:
Wzmacnia i chroni naczynia krwionośne. Dba o prawidłową pracę serca.
Korzystnie wpływa na procesy detoksykacyjne.
Optymalizuje odpowiedź organizmu.
Dba o prawidłową gospodarkę glukozy i cholesterolu.
Wzmacnia cały organizm, dzięki czemu wpływa na wzrost witalności i lepsze samopoczucie.
Składniki:
Liść rdestowca 100%.
Rdestowiec japoński – liść cięty lub mielony.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Polska.
Zalecany sposób użycia:
Liść cięty
Napar: 2 łyżki rozdrobnionych liści rdestowca zalać 2 szklankami wrzątku, przykryć, odstawić na 30-40 minut, następnie przecedzić. Wypić w 4 dawkach dziennie (po pół szklanki). Stosować 3-4 tygodnie, potem zaleca się zrobić 2 tygodniową przerwę. Nie zażywać dłużej niż pół roku.
Liść mielony
Pół łyżeczki mielonych liści zalać niewielką ilością gorącej wody. Pozostawić do ostudzenia, a następnie wypić razem z osadem. Stosować 3-4 razy dziennie.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.