Rdestowiec japoński kłącze 50 g Nanga

Dostępność: Mało

Cena: 12.98

Cena: 12.98

szt.
Masz Pytania? Dzwoń 509144781

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
10.01
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty 0
  • Orlen Paczka Punkt-Punkt 10.01
  • DPD Pickup Drzwi-Punkt 10.98
  • Kurier In Post 12.96
  • InPost Paczkomaty 13.21
  • Pocztex Kurier Drzwi-Punkt 13.53
  • Pocztex Drzwi-Drzwi 13.78
  • In-Post Paczkomat-Drzwi 15.87
  • Poczta Polska 17
  • DPD Kurier 18.78
  • Poczta Polska (Pobranie) 21

Więcej o produkcie

Ilość w opakowaniu
1 szt.

Reynoutria japonica

Wspiera procesy przeciwzapalne i pomaga przywrócić homeostazę organizmu. Korzystnie oddziałuje na poziom glukozy i cholesterolu.

Rdestowiec japoński (Reynoutria japonica) – inaczej rdestowiec ostrokończysty, to wieloletnia roślina zielna o sercowatych liściach i łodygach przypominających pędy bambusa. Naturalnym rejonem jej występowania jest Azja Południowa, jednak od XIX wieku rozprzestrzeniła się po całej Europie i została uznana za roślinę inwazyjną. Jako surowiec zielarski wykorzystuje się przede wszystkim kłącze, które jest bogatym źródłem takich związków aktywnych, jak: resweratrol i polidatyna, flawonoidy oraz związki fenolowe. Rdestowiec wykazuje silne działanie antyoksydacyjne i wspierające prawidłową pracę układu krążenia oraz układu odpornościowego. Stosowany jest w tradycyjnej medycynie chińskiej oraz japońskiej od niepamiętnych czasów, gdzie ceniony jest za swoje właściwości wzmacniania odporności oraz wyrównywania gorąca. Wyciągi z Reynoutria japonica mogą być wsparciem dla organizmu w okresach narażenia na infekcje, a także być pomocne w łagodzeniu objawów okresu przekwitania.

 

Właściwości prozdrowotne:

  • Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego.
  • Korzystnie wpływa na układ krążenia.
  • Pozytywnie wpływa na gospodarkę estrogenową.

 

Składniki:

Kłącze rdestowca japońskiego 100%.
W ofercie rdestowiec japoński (kłącze) w formie ciętej lub mielonej.
Surowiec najwyższej jakości. Przebadany laboratoryjnie.
Kraj pochodzenia: Polska.

 

Zalecany sposób użycia:

Kłącze cięte

Odwar: 2 łyżki surowca zalać 2 szklankami wody, gotować na wolnym ogniu około 15 minut.
Odstawić na 30 minut pod przykryciem. Przecedzić. Pić 2-4 razy dziennie po 100 ml przez 3-4 tygodnie. Między kuracjami zrobić 2-tygodniową przerwę.
Nie stosować dłużej niż pół roku.

Kłącze mielone

Pół łyżeczki mielonych kłączy zalać niewielką ilością gorącej wody. Pozostawić do ostudzenia, a następnie wypić razem z osadem.
Stosować 1-3 razy dziennie.

 

Sposób przechowywania:

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.

 

Przeciwwskazania:

Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
Zadaj pytanie