Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Darmowa dostawa od 250 PLN Mieszkasz w Trójmieście lub okolicach? Zapraszamy do skorzystania z możliwości odbioru osobistego!
Wspiera procesy przeciwzapalne i pomaga przywrócić homeostazę organizmu. Korzystnie oddziałuje na poziom glukozy i cholesterolu.
Rdestowiec japoński (Reynoutria japonica) – inaczej rdestowiec ostrokończysty, to wieloletnia roślina zielna o sercowatych liściach i łodygach przypominających pędy bambusa. Naturalnym rejonem jej występowania jest Azja Południowa, jednak odXIXwieku rozprzestrzeniła się po całej Europie i została uznana za roślinę inwazyjną. Jako surowiec zielarski wykorzystuje się przede wszystkim kłącze, które jest bogatym źródłem takich związków aktywnych, jak: resweratrol i polidatyna, flawonoidy oraz związki fenolowe. Rdestowiec wykazuje silne działanie antyoksydacyjne i wspierające prawidłową pracę układu krążenia oraz układu odpornościowego. Stosowany jest w tradycyjnej medycynie chińskiej oraz japońskiej od niepamiętnych czasów, gdzie ceniony jest za swoje właściwości wzmacniania odporności oraz wyrównywania gorąca. Wyciągi zReynoutria japonicamogą być wsparciem dla organizmu w okresach narażenia na infekcje, a także być pomocne w łagodzeniu objawów okresu przekwitania.
Właściwości prozdrowotne:
Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego.
Korzystnie wpływa na układ krążenia.
Pozytywnie wpływa na gospodarkę estrogenową.
Składniki:
Kłącze rdestowca japońskiego 100%.
W ofercie rdestowiec japoński (kłącze) w formie ciętej lub mielonej.
Surowiec najwyższej jakości. Przebadany laboratoryjnie.
Kraj pochodzenia: Polska.
Zalecany sposób użycia:
Kłącze cięte
Odwar: 2 łyżki surowca zalać 2 szklankami wody, gotować na wolnym ogniu około 15 minut.
Odstawić na 30 minut pod przykryciem. Przecedzić. Pić 2-4 razy dziennie po 100 ml przez 3-4 tygodnie. Między kuracjami zrobić 2-tygodniową przerwę.
Nie stosować dłużej niż pół roku.
Kłącze mielone
Pół łyżeczki mielonych kłączy zalać niewielką ilością gorącej wody. Pozostawić do ostudzenia, a następnie wypić razem z osadem.
Stosować 1-3 razy dziennie.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.