Podagrycznik ziele 100 g Nanga

Dostępność: Mało

Cena: 17.98

Cena: 17.98

szt.
Masz Pytania? Dzwoń 509144781

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
10.01
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty 0
  • Orlen Paczka Punkt-Punkt 10.01
  • DPD Pickup Drzwi-Punkt 10.98
  • Kurier In Post 12.96
  • InPost Paczkomaty 13.21
  • Pocztex Kurier Drzwi-Punkt 13.53
  • Pocztex Drzwi-Drzwi 13.78
  • In-Post Paczkomat-Drzwi 15.87
  • Poczta Polska 17
  • DPD Kurier 18.78
  • Poczta Polska (Pobranie) 21

Więcej o produkcie

Ilość w opakowaniu
1 szt.

Wspiera procesy przeciwzapalne w obrębie stawów.

Podagrycznik pospolity (Aegopodium podagraria) – roślina należąca do rodziny selerowatych, o lancetowatych liściach i białych kwiatach zebranych w baldachy. Posiada rozgałęzione kłącza, dzięki którym szybko się rozprzestrzenia. Naturalnie rośnie w Europie, w Zachodniej Azji oraz na Syberii. Surowcem zielarskim jest ziele, rzadziej korzenie czy kłącza. W skład biochemiczny Aegopodium podagraria wchodzą m.in. poliacetyleny, flawonoidy, olejki eteryczne, kumaryny oraz kwasy fenolowe. Już za czasów starożytnych wykorzystywano go zarówno do celów medycznych jak i kulinarnych. Obecnie w kuchni stosuje się go rzadko, ale ceniony jest w fitoterapii jako środek korzystnie wpływający na prawidłowe funkcjonowanie stawów, wspierający prawidłowy metabolizm i działający oczyszczająco na układ moczowy. W zależności od potrzeb można stosować go zarówno w formie naparów jak i w postaci okładów zewnętrznych.

 

Właściwości prozdrowotne:

  • Optymalizuje naturalną odpowiedź organizmu na stan zapalny występujący w obrębie stawów – korzystnie wpływa na ich zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie.
  • Wplywa oczyszczająco na organizm.
  • Wspiera prawidłowe trawienie.
    Okłady zewnętrzne działają kojąco na stawy oraz na podrażnienia skórne.

 

Składniki:

Podagrycznik ziele 100%.
Podagrycznik pospolity – ziele dostępne w formie ciętej lub mielonej.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Polska.

 

Zalecany sposób użycia:

Ziele cięte

Napar: 1 łyżkę ziela zalać 1 szklanką wrzątku.
Parzyć pod przykryciem około 15 minut, odcedzić.
Pić 3 razy dziennie lub wykorzystać zewnętrznie.

Ziele mielone

Napar: 1 łyżeczkę mielonego ziela zalać 1 szklanką wrzącej wody, parzyć 15 minut pod przykryciem, przecedzić. Napar spożywać 3 razy dziennie po szklance lub wykorzystać zewnętrznie. Można z niego przygotować ciepły lub gorący okład na stawy, bądź wystudzić i zastosować do przemywania cery trądzikowej, drobnych ran i podrażnień skóry.

 

Sposób przechowywania:

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.

 

Przeciwwskazania:

Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Ocena produktu
Zadaj pytanie