Koci pazur kora (vilcacora) 50 g Nanga

Dostępność: Mało

Cena: 16.98

Cena: 16.98

szt.
Masz Pytania? Dzwoń 509144781

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
10.01
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty 0
  • Orlen Paczka Punkt-Punkt 10.01
  • DPD Pickup Drzwi-Punkt 10.98
  • Kurier In Post 12.96
  • InPost Paczkomaty 13.21
  • Pocztex Kurier Drzwi-Punkt 13.53
  • Pocztex Drzwi-Drzwi 13.78
  • In-Post Paczkomat-Drzwi 15.87
  • Poczta Polska 17
  • DPD Kurier 18.78
  • Poczta Polska (Pobranie) 21

Więcej o produkcie

Ilość w opakowaniu
1 szt.

Koci pazur kora (vilcacora)

Uncaria tomentosaAdaptogen. Zwiększa pulę komórek odpornościowych organizmu, pobudza procesy naprawy DNA, przyspiesza rekonwalescencję.

Vilcacora (Uncaria tomentosa) – czepota puszysta, zwana także kocim pazurem, jest to pnącze należące do rodziny marzanowatych, o sercowatych liściach i biało-żółtych kwiatach. Jej naturalnym środowiskiem są amazońskie lasy, jednak obecnie można ją spotkać również na pozostałych terenach Ameryki Południowej oraz w Ameryce Środkowej. Jako surowiec zielarski wykorzystywane są korzenie, pędy i liście. Czepota puszysta jest bogata w różnego rodzaju alkaloidy, np. alkaloidy indolowe i oksoindolowe, które wykazują wyraźnie korzystny wpływ na pracę układu odpornościowego. Obok nich obecne są m.in.: flawonoidy, glikozydy i triterpeny. Rdzenni mieszkańcy Amazonii znają vilcacorę od ponad 2000 lat i stosują ją jako środek medyczny. Wierzono tam, że spożywanie jej wydłuża czas życia, wzmacnia wytrzymałość fizyczną oraz dodaje energii. Koci pazur zalecany jest osobom w okresach rekonwalescencji jako środek wspierający naturalną odporność, a dodatkowo działający adaptogennie.

Właściwości prozdrowotne:

Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego.

Wspomaga mechanizmy obronne – szczególnie wobec bakterii i wirusów.

Podnosi wytrzymałość organizmu na czynniki stresowe.

Składniki:

Wewnętrzna kora kociego pazura 100%.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Peru.
Vilcacora działa synergicznie spożywana wraz z korą pau d’arco.
W ofercie możliwość zakupu vilcacory w formie całej, ciętej lub mielonej.

Zalecany sposób użycia:

Kora cięta

1 łyżkę kory na 0,5 l wody, gotować około 15 min.
Pić 1/2–1 szklanki wywaru raz dziennie i do 1 szklanki trzy razy dziennie w razie potrzeby.

Dodanie soku z cytryny lub octu do wywaru, podczas gotowania pomoże wydobyć więcej alkaloidów.
Użyj ok. ½ łyżeczki soku z cytryny lub octu na szklankę wody.

Kora mielona

1 g mielonej kory (około pół łyżeczki) zalać niewielką ilością gorącej wody.
Po ostudzeniu wypić razem z osadem. Stosować 3 razy dziennie.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.

Parametry:

Informacje dotyczące bezpieczeństwa

Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: