Chaga - guz brzozy 100 g Nanga

Dostępność: Mało

Cena: 29.98

Cena: 29.98

szt.
Masz Pytania? Dzwoń 509144781

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
10.01
  • Odbiór osobisty 0
  • Odbiór osobisty 0
  • Orlen Paczka Punkt-Punkt 10.01
  • DPD Pickup Drzwi-Punkt 10.98
  • Kurier In Post 12.96
  • InPost Paczkomaty 13.21
  • Pocztex Kurier Drzwi-Punkt 13.53
  • Pocztex Drzwi-Drzwi 13.78
  • In-Post Paczkomat-Drzwi 15.87
  • Poczta Polska 17
  • DPD Kurier 18.78
  • Poczta Polska (Pobranie) 21

Więcej o produkcie

Ilość w opakowaniu
1 szt.

Inonotus obliquus

Wspomaga regenerację ubytków w błonie śluzowej żołądka i dwunastnicy. Solidnie wspiera system immunologiczny.

Chaga (Inonotus obliquus) – czyli błyskoporek podkorowy (huba brzozowa, guz brzozy), jest to grzyb o czarnej zewnętrznej barwie i rdzawym miąższu wewnątrz, będący charakterystyczną naroślą, występującą na pniach obumierających drzew, najczęściej brzóz. Występuje na chłodniejszych obszarach półkuli północnej. Inonotus obliquus wykazuje wiele korzystnych właściwości, które wynikają z zawartości takich związków bioaktywnych, jak polisacharydy, beta-glukany, fitosterole, betulina i kwas betulinowy (triterpeny), przeciwutleniacze (chaga posiada najwyższy wynik miary działania antyoksydacyjnego, według skali ORAC). W dawnej medycynie ludowej wywar ze sproszkowanego owocnika stosowano w dolegliwościach żołądkowych. Wierzono również, że spożywanie naparu oczyszcza organizm, redukuje ból oraz poprawia samopoczucie. Ze względu na szerokie spektrum pozytywnego oddziaływania na organizm regularne spożywanie tych grzybów skutkuje wzmocnieniem całego organizmu.

 

Właściwości prozdrowotne:

  • Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego.
  • Korzystnie wpływa na błonę śluzową żołądka.
  • Pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu.

 

Składniki:

Guz brzozy 100%.
Produkt najwyższej jakości. Przebadany laboratoryjnie.
Kraj pochodzenia: Polska

 

Zalecany sposób użycia:

Połamać chagę na mniejsze kawałki. Umieścić kilka z nich w małym garnku, zalać wodą i gotować przez 15-30 minut. Zaleca się pić do 3 szklanek wywaru dziennie. Chaga może być wygotowywana wielokrotnie, aż do momentu, kiedy wywar straci kolor.

 

Sposób przechowywania:

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.

 

Przeciwwskazania:

Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: